Ga doen wat je in je hart wil,
met je hoofd weet en met je handen kunt.

Welke gids past het best bij jou wensen en verlangens?

Gids; Welkom bij je (T)huisonderwijs

 • Hart: Je hebt helder hoe je het onderwijs wilt integreren in je gezinsleven.
 • Hoofd: Je hebt de eerste informatie over wat je je kinderen op welke leeftijd kan aanbieden en waar je naartoe kan werken.
 • Handen: Met de gids en de tools die erbij zitten kun je een start maken met het onderwijs.

Gids; Meer rust en balans in je gezin

 • Hart: Je hebt helder hoe je denkt over de manier waarop jij bent opgevoed en wat je jouw kind graag wilt meegeven.
 • Hoofd: Je bent je bewust van jouw invloed op de opvoeding van jouw unieke kind.
 • Handen: Je weet welke acties je nu kan ondernemen met de inzichten die je hebt gekregen. 

Als we allemaal in onze eigen kracht gaan staan, 
kunnen we samen de wereld fijner maken.

Missie

Jouw Unieke Familie begeleid ouders om hun (T)huisonderwijs vorm te geven, nadat ze besloten hebben hun kinderen zelf onderwijs te geven in plaats van door het schoolsysteem. 
Jouw Unieke Familie helpt kinderen en ouders terug in hun kracht komen, waardoor ze vanuit hun eigen kern en in verbinding met elkaar kunnen komen tot een liefdevol en krachtig gezin.

Kernwaardes

Liefde
Verbinden
Humor
​Integriteit
​Spiritualiteit

"Ik ben al 17 jaar leerkracht"

Mijn naam is Elbertje Floris. Ik ben getrouwd met Hans en heb 2 kinderen. Bo(jongen) is 12 jaar en Pleun(meisje) is 9 jaar.
Ik ben al 17 jaar leerkracht en heb mijn ervaring vooral opgedaan in het speciaal onderwijs, maar ook in het regulier en de Vrije School. De leerlingen die niet gemiddeld waren trokken me (nog steeds). Dit komt vanwege mijn achtergrond als activiteiten begeleidster met verstandelijk beperkte volwassenen. Iedereen is het waard om tijd en energie in te steken. Of je nu wel of niet kunt goed kunt leren, of je nu wel of niet een "gemiddeld" kind bent.
Als leerkracht steun ik veel op mijn intuïtie, mijn onderbuik gevoel. Dit gevoel geeft me richting, is mijn kompas. Door deze basishouding kunnen de kinderen op me vertrouwen.
Foto door Isla Grossi

"Mijn levenservaring"

Buiten mijn werk om heeft mijn leven me een heleboel ervaringen gegeven, leuke en minder leuke. Het zijn allemaal ervaringen die me gemaakt hebben tot de mens die ik een paar jaar geleden was. Ik leefde zonder echt bewust te zijn van mezelf en mijn omgeving. Het leven gebeurde en ik volgde.
Ik vertelde mezelf heel veel verhalen over wie ik was en bijvoorbeeld wat ik goed en minder goed kon.
In juni 2015 werden mijn vader en de vader van Hans ziek. Mijn vader overleed al 4 maanden later. Hans zijn vader heeft anderhalf jaar langer mogen leven. Nadat Hans zijn vader was begraven werd zijn moeder ziek en overleed 4 maanden daarna.
Toen was ons leven alles behalve normaal.

"Mijn Wake Up Call"

Samen moesten we onszelf en onze kinderen begeleiden tijdens de lijdensweg van 3 grootouders en het verlies daarna. We zijn er als gezin goed doorheen gekomen, al vloeien de tranen nog steeds wel eens. Voor mij voelde deze gebeurtenissen als een Wake Up Call!!!
Ik wilde niet op mijn 65e overlijden en voor mijn gevoel niets bereikt hebben in mijn leven. Dus ik ben gaan zoeken naar wat ik nu echt wil in het leven. Kinderen zijn een grote leidraad in mijn leven, al 25 jaar. Mijn familie is een belangrijke pijler in mijn leven én anderen helpen is een drive die van binnenuit komt.

"De weg naar mezelf en Jouw Unieke Familie"

Op mijn tocht naar mezelf, pelde ik mezelf laag na laag weg en werd mijn kern steeds zichtbaarder. Daardoor kon ik weer voelen wat me echt intens gelukkig maakt. Ik word gelukkig als ik andere mensen kan helpen terug in hun kracht te komen, terug bij zichzelf. Ook als ik anderen kan laten zien hoe je terug kan komen bij dat wat je ECHT wil in het leven.
Vanuit die missie en mijn persoonlijke ontwikkeling is Jouw Unieke Familie ontstaan. Een Uniek bedrijf dat Unieke Families kan helpen terug in hun kracht te komen en als familie helder te krijgen wat het leven is dat zij verlangen. 

"(T)huisonderwijs is een gave combi"

Steeds vaker zag ik via allerlei kanalen dat er meer en meer ouders aan het nadenken waren over (T)huisonderwijs bieden. Jouw Unieke Familie was op dat moment vooral gericht op begeleiding van ouders en kinderen bij alles wat ze in hun gezinssituatie tegen kwamen. Nu had ik de kans om mijn 20 jaar ervaring als leerkracht nog meer te integreren in Jouw Unieke Familie. Een idee ontstond om een gids of meerdere gidsen te gaan maken waarmee ouders zelf hun (T)huisonderwijs vorm kunnen geven. De bal ging rollen en op het moment dat ik dit stuk toevoeg aan de website, staat mijn eerste (T)huisonderwijs gids klaar om te lanceren. 

Gids; Welkom bij je (T)huisonderwijs

    Met je hart voelen wat je wel en niet wil

Je kinderen zien, voelen, horen en volgen. In de gids vind je allerlei vragen, informatie en tips om te ontdekken hoe jouw (T)huisonderwijs eruit gaat zien. Op welke manier jij je kinderen in hun kracht kunt laten staan.

    Met je hoofd bedenken wat er allemaal gedaan mag worden

In de gids staan op leeftijd en schooljaar in grove lijnen wat je van de kinderen mag verwachten en ze aan kan gaan bieden. Achter in de gids staan een aantal tools die je kunt gebruiken om het leeraspect overzichtelijk te maken. 

    Aan de slag gaan met alle praktische onderdelen

Welke verhalen kun je voorlezen of vertellen? Welke mooie boeken passen daarbij? Welk materiaal is handig om in huis te hebben? Allemaal vragen waar je in de gids antwoord op krijgt en mee aan de slag kan gaan.

Gids; Meer rust en balans in je gezin

        Hart

Je gaat n.a.v. een aantal vragen bekijken wat je beeld is over de manier waarop jij bent opgevoed en hoe jij jouw kinderen op wilt voeden. Wat is het verschil? Wat zijn overeenkomsten? Wil je hier antwoord op? Meld je dan aan voor mijn video.

    Hoofd

Heb je keuzes als het gaat om opvoeding? Welke keuzes heb je dan? Het is fijn om de verlangens die je hebt rondom de opvoeding van je eigen kinderen ook waar te kunnen maken. Ben je nieuwsgierig hoe je achter die keuzes kunt komen? Meld je aan voor mijn video.

    Handen

Gevoeld en gedacht, nu is het tijd voor acties. Wat kun je doen om jezelf bewuster te maken van wat je wilt en hoe je het wilt? Ben je klaar om je handen uit de mouwen te steken?
Meld je aan voor mijn video en zet die stap.

Testimonials

“Van nature zie ik Elbertje als een enthousiast, liefdevol en betrokken mens. Ze laat mij zien dat ik speelser mag zijn in omgang met mijn eigen kinderen. Waar ik vaak in het serieuze blijf, tovert Elbertje met haar sprankels de kinderen in hun eigen speelse wezen. Dit is iets wat ik zelf nog te leren heb!”
Lonneke von Haar
“Elbertje heb ik leren kennen als een vrouw met een groot hart voor kinderen. Met haar jaren ervaring als leerkracht voor de klas heeft ze veel 'know how' opgebouwd over het omgaan met kinderen. In de ogen van Elbertje zie je heel vaak het plezier waarmee ze haar werk doet. Dat maakt het naast haar kennis heel fijn om mee samen te werken.”
Nicole Wolfs
"Ik vond het spannend dat je bij me thuis kwam, maar ik had het gevoel dat je integer met mijn persoonlijke ruimte en mijn gevoelens zou omgaan. Mijn gevoel bleek te kloppen."
Maartje
Ben je nieuwsgierig wat jij met Jouw Unieke Familie kan aanpakken in je leven? Maak een vrijblijvende afspraak.

Gratis gidsen downloaden

#21 tips voor jezelf 
én je kinderen

 • Praktische tips voor jezelf om balans te creëren.
 •  De tips kun je meteen toepassen.
 • ​Alle tips worden vanuit positiviteit gebracht. 

Temperamenten

 • Theorie, zodat je weet waar de temperamenten vandaan komen
 • ​Elk temperament los uitgelicht.
 • ​Tips voor boeken, online artikelen & een podcast.
   Jouw Unieke Familie     Voorwaarden      Privacy
Jouw Unieke Familie | Lopensehoeve 20 | KvK nr. 82769206
BTW: NL003728406B17 | 06-23787643 | elbertje@jouwuniekefamilie.nl