Ga doen wat je in je hart wil,
met je hoofd weet en met je handen kunt.

Welke gids past het best bij jou wensen en verlangens?

Als we allemaal in onze eigen kracht gaan staan, 
kunnen we samen de wereld fijner maken.

Foto door Isla Grossi

Missie

Jouw Unieke Familie begeleidt kinderen en volwassenen in hun thuissituatie. Dit kan zijn op het gebied van opvoeding, verbinding, school, persoonlijke ontwikkeling of juist de praktische kant. 

Zodat volwassenen op een liefdevolle, open en verbindende manier voor kinderen kunnen zorgen, waardoor kinderen zich vrij kunnen ontwikkelen.

Kernwaardes

Liefde

Verbinden

Humor

​Integriteit

Spiritualiteit

Foto door Isla Grossi

"Ik ben al 17 jaar leerkracht"

Mijn naam is Elbertje Floris. Ik ben getrouwd met Hans en heb 2 kinderen. Bo(jongen) is 12 jaar en Pleun(meisje) is 9 jaar.
Ik ben al 17 jaar leerkracht en heb mijn ervaring vooral opgedaan in het speciaal onderwijs, maar ook in het regulier en de Vrije School. De leerlingen die niet gemiddeld waren trokken me (nog steeds). Dit komt vanwege mijn achtergrond als activiteiten begeleidster met verstandelijk beperkte volwassenen. Iedereen is het waard om tijd en energie in te steken. Of je nu wel of niet kunt goed kunt leren, of je nu wel of niet een "gemiddeld" kind bent.
Als leerkracht steun ik veel op mijn intuïtie, mijn onderbuik gevoel. Dit gevoel geeft me richting, is mijn kompas. Door deze basishouding kunnen de kinderen op me vertrouwen.
Foto door Isla Grossi

"Mijn levenservaring"

Buiten mijn werk om heeft mijn leven me een heleboel ervaringen gegeven, leuke en minder leuke. Het zijn allemaal ervaringen die me gemaakt hebben tot de mens die ik een paar jaar geleden was. Ik leefde zonder echt bewust te zijn van mezelf en mijn omgeving. Het leven gebeurde en ik volgde.
Ik vertelde mezelf heel veel verhalen over wie ik was en bijvoorbeeld wat ik goed en minder goed kon.
In juni 2015 werden mijn vader en de vader van Hans ziek. Mijn vader overleed al 4 maanden later. Hans zijn vader heeft anderhalf jaar langer mogen leven. Nadat Hans zijn vader was begraven werd zijn moeder ziek en overleed 4 maanden daarna.
Toen was ons leven alles behalve normaal.

"Mijn Wake Up Call"

Samen moesten we onszelf en onze kinderen begeleiden tijdens de lijdensweg van 3 grootouders en het verlies daarna. We zijn er als gezin goed doorheen gekomen, al vloeien de tranen nog steeds wel eens. Voor mij voelde deze gebeurtenissen als een Wake Up Call!!!
Ik wilde niet op mijn 65e overlijden en voor mijn gevoel niets bereikt hebben in mijn leven. Dus ik ben gaan zoeken naar wat ik nu echt wil in het leven. Kinderen zijn een grote leidraad in mijn leven, al 25 jaar. Mijn familie is een belangrijke pijler in mijn leven én anderen helpen is een drive die van binnenuit komt.

"De weg naar mezelf en Jouw Unieke Familie"

Op mijn tocht naar mezelf, pelde ik mezelf laag na laag weg en werd mijn kern steeds zichtbaarder. Daardoor kon ik weer voelen wat me echt intens gelukkig maakt. Ik word gelukkig als ik andere mensen kan helpen terug in hun kracht te komen, terug bij zichzelf. Ook als ik anderen kan laten zien hoe je terug kan komen bij dat wat je ECHT wil in het leven.
Vanuit die missie en mijn persoonlijke ontwikkeling is Jouw Unieke Familie ontstaan. Een Uniek bedrijf dat Unieke Families kan helpen terug in hun kracht te komen en als familie helder te krijgen wat het leven is dat zij verlangen. 

"(T)huisonderwijs is een gave combi"

Steeds vaker zag ik via allerlei kanalen dat er meer en meer ouders aan het nadenken waren over (T)huisonderwijs. Jouw Unieke Familie was op dat moment vooral gericht op begeleiding van ouders en kinderen bij alles wat ze in hun gezinssituatie tegen kwamen. Nu had ik de kans om mijn 20 jaar ervaring als leerkracht nog meer te integreren in Jouw Unieke Familie. Een idee ontstond om een gids of meerdere gidsen te gaan maken waarmee ouders zelf hun (T)huisonderwijs vorm kunnen geven. De bal ging rollen en op het moment dat ik dit stuk toevoeg aan de website, staat mijn eerste (T)huisonderwijs gids klaar om te lanceren. 

Foto door Isla Grossi

"De Podcast 'Het kind van de Wereld' maakt het cirkeltje rond"

Wat een reis! Inmiddels ben ik 2 jaar verder en is mijn missie, bedrijf nog steeds in ontwikkeling. Het thuisonderwijs deel was heel gaaf, maar ook verder van mij als persoon af dan ik zelf gedacht had. Uren heb ik zitten zwoegen voor de online academie. Lessen maken, projecten vormgeven, werkbladen maken. Na een tijdje merkte ik dat ik niet blij was. Ik moest mezelf echt dwingen aan de slag te gaan en de excuses kwamen steeds makkelijker en sneller.
Op een gegeven moment was helder dat ik graag met mensen praat, me fysiek verbind aan anderen. Daarnaast werd ik heel enthousiast van bijvoorbeeld mensen als Dr. Shefali & Michaeleen Doucleff. Als moeder van 2 kinderen ben ik elke dag op zoek naar inzichten die me helpen om in contact met mijn kinderen een ruimte te creëren waardoor zij zich vrij kunnen ontwikkelen. Vrij van alle bagage die ik (nog) heb of de overtuigingen die ik nog met me meeneem. Om die zoektocht richting en vorm te geven ben ik gestart met de podcast 'Het kind van de Wereld'. Ik ben van mening dat de kinderen die de afgelopen 15 jaar tot nu en vanaf nu geboren worden verder zijn in hun ontwikkeling dan wij waren én zijn. Zij komen veel bewuster ter wereld en hebben al gave en mogelijkheden die wij niet (meer) hebben. Daarom is een andere manier van opvoeden, verbinding en leren voor hen nodig.
Elke maand ga ik iemand interviewen over zijn of haar zienswijze rondom kinderen. Dit kan zijn op gebied van opvoeden, de rol van de volwassenen, maar ook leren komt aan bod. Ik ga de mensen volgen die op mijn pad komen en waarmee ik een klik voel. Intuïtie gaat dus een grote rol spelen in de podcast.
Door met de podcast bezig te zijn is mijn drive om met volwassenen en hun verbinding/contact met kinderen bezig te zijn weer aangewakkerd. Met Jouw Unieke Familie wil ik de Nederlandse Mary Poppins zijn. Volwassenen thuis begeleiden met hun vraagstuk, in de breedste zin die mogelijk is. En daarmee ben ik terug op het punt waarmee ik begon en is de cirkel rond. 
Op zoek naar nieuwe inzichten of gewoon een momentje brainstormen? Maak een vrijblijvende afspraak.

Wat heeft Jouw Unieke Familie je te bieden?

Gidsen

J.U.F. heeft allerlei gidsen ontwikkelt die je als volwassenen in het contact met kinderen kan ondersteunen. Denk aan je verbinden met kinderen, jaarfeesten, thuisonderwijs en meer rust en balans in huis. De gidsen kunnen gebruikt worden als inspiratiebron of al leidraad voor nieuwe gewoonten. 
De gidsen zijn te bestellen via de knoppen hieronder. Of Scroll verder naar beneden voor meer uitleg per gids.

Podcast 
Het kind van de Wereld

De Podcast is een persoonlijke zoektocht als vrouw en moeder naar nieuwe inzichten rondom het opvoeden, begeleiden van mijn kinderen. 
In elke podcast interview ik mensen die vernieuwende visies en inzichten hebben over kinderen én opvoeden, ontwikkelen en/of leren. Intuïtie is de leidraad voor de gasten en daarmee ook voor de onderwerpen. Kinderen is de gemene deler in het geheel.Ondersteuning in huis

Als volwassenen kun je met je handen in het haar zitten. Je wil van alles voor elkaar krijgen, maar het enige dat er gebeurd is ruzie. Of je wil graag bepaalde overtuigingen bij jezelf opruimen/loslaten, zodat je deze niet door kan geven aan de kinderen. Maar het kan ook zijn dat je bepaalde rituelen eigen wil maken en niet weet hoe je dit aan kan pakken. Of het kan zijn dat je je kinderen zelf les geeft en vragen hebt over leerstof e.d. Alles is mogelijk! Voor alle vragen kom ik bij je thuis en gaan we samen met de kinderen aan de slag.

Testimonials

“Van nature zie ik Elbertje als een enthousiast, liefdevol en betrokken mens. Ze laat mij zien dat ik speelser mag zijn in omgang met mijn eigen kinderen. Waar ik vaak in het serieuze blijf, tovert Elbertje met haar sprankels de kinderen in hun eigen speelse wezen. Dit is iets wat ik zelf nog te leren heb!”
Lonneke von Haar
“Elbertje heb ik leren kennen als een vrouw met een groot hart voor kinderen. Met haar jaren ervaring als leerkracht voor de klas heeft ze veel 'know how' opgebouwd over het omgaan met kinderen. In de ogen van Elbertje zie je heel vaak het plezier waarmee ze haar werk doet. Dat maakt het naast haar kennis heel fijn om mee samen te werken.”
Nicole Wolfs
"Ik vond het spannend dat je bij me thuis kwam, maar ik had het gevoel dat je integer met mijn persoonlijke ruimte en mijn gevoelens zou omgaan. Mijn gevoel bleek te kloppen."
Maartje
"Onlangs ontving ik de (T)huisonderwijsgids van Elbertje, wat een fijne gids zeg! Als thuisonderwijs-BSO (speel-en leergroepje voor kinderen die thuisonderwijs krijgen) heb ik er veel houvast aan, de gids is overzichtelijk met ruimte voor eigen aantekeningen, zodat het echt je eigen boekwerkje kan worden, een werkboek zeg maar. Het fijne vind ik ook dat hij vanuit een antroposofie basis bedacht is. Ik vind antroposofie en thuisonderwijs nl. de perfecte combinatie ! Vanuit de antroposofische visie is ook een gedeelte beschreven waarin aangegeven is voor welke leeftijd welke ontwikkeling ongeveer passend is en dat is voor mij vooral heel waardevol, want hoewel ik vertrouw op het zelflerend vermogen van het kind, vind ik het toch ook fijn om een klein beetje een richtlijn in het vizier te hebben. Zeker een aanrader voor iedereen die een houvast zoekt binnen het antroposofisch gerichte thuisonderwijs."

Astrid Struycken

Ben je nieuwsgierig wat jij met Jouw Unieke Familie kan aanpakken in je leven? Maak een vrijblijvende afspraak.

Jaarfeestengids

"Ga je mee op reis door het jaar heen?"

 • Hart: Je hebt helder hoe de feesten in het jaar passen en de jaartafel centraal kan staan in je huis. Ook krijg je tips hoe je de jaartafel kunt opbouwen.
 • Hoofd: Je hebt alle informatie over de inhoud van alle jaarfeesten.
 • Allerlei activiteiten, liedjes en boeken worden benoemd, zodat je lekker met je kinderen aan de slag kunt gaan. 

Gids; Meer rust en balans in je gezin

 • Hart: Je hebt helder hoe je denkt over de manier waarop jij bent opgevoed en wat je jouw kind graag wilt meegeven.
 • Hoofd: Je bent je bewust van jouw invloed op de opvoeding van jouw unieke kind.
 • Handen: Je weet welke acties je nu kan ondernemen met de inzichten die je hebt gekregen. 

Gids; Jouw (T)huisonderwijs

 • Hart: Je hebt helder hoe je het onderwijs wilt integreren in je gezinsleven.
 • Hoofd: Je hebt de eerste informatie over wat je je kinderen op welke leeftijd kan aanbieden en waar je naartoe kan werken.
 • Handen: Met de gids en de tools die erbij zitten kun je een start maken met het onderwijs.

Gratis gidsen downloaden

Balans in jezelf & met je kinderen

#21 tips voor jezelf 
én je kinderen

 • Praktische tips voor jezelf om balans te creëren.
 •  De tips kun je meteen toepassen.
 • ​Alle tips worden vanuit positiviteit gebracht. 

Temperamenten

Een andere manier van kijken 
naar jezelf en je kinderen

 • Theorie, zodat je weet waar de temperamenten vandaan komen
 • ​Elk temperament los uitgelicht.
 • ​Tips voor boeken, online artikelen & een podcast.
   Jouw Unieke Familie     Voorwaarden      Privacy
Jouw Unieke Familie | Lopensehoeve 20 | KvK nr. 82769206
BTW: NL003728406B17 | 06-23787643 | elbertje@jouwuniekefamilie.nl